Karaluchy

Karaluchy są bardzo uciążliwe dla człowieka, gromadzą się w szczelinach, szparach oraz miejscach wilgotnych, przenoszą one choroby groźne dla człowieka.

Karaluch, Karaczan wschodni - są to to owady żyjące w siedliskach ludzkich, żerowanie osobników zauważa się przeważnie w kuchniach i magazynach żywnościowych. Owady dorastają do 3 cm długości, ubarwienie czerwone do czarno- brązowego. Są to owady społeczne.

Usuwanie karaluchów powinno zaczynać się od monitoringu miejsc bytowania owadów.

Proces usuwania karaluchów nie jest łatwy ponieważ są one odporne na niektóre trucizny i szybko się rozmnażają. Z tego powodu należy korzystać z produktów najwyższej jakości, da nam to gwarancję skuteczności przeprowadzonych zabiegów.

 

karaluchy odkaraluszanie zwalczanie karaluchów tępienie karaluchów jak pozbyc się karalucha? dezynsekcja sektor użyteczności publicznej sektor klienta indywidualnego sektor spożywczo - przemysłowy

Roztoczek rybny - szkodnik produktów rybnych

Roztoczek rybny jest szkodnikiem żerującym w produktach rybnych: mączce rybnej, rybach suszonych i w produktach białkowych zawierających mączkę rybną. Więcej »

Rybik cukrowy, srebrzyk, (Lepisma saccharina)

Więcej »

Zwalczanie ptaszyniec kurzy

Ptaszyniec kurzy to jeden z najbardziej nie lubianych szkodników występujących szczególnie na fermach drobiu. Jego obecność generuje znacznie straty finansowe. Więcej »

Ochrona przed ssakami drapieżnymi

Ssaki drapieżne takie jak kuny i lisy stanowią poważne zagrożenie dla zwierząt gospodarskich. Atakują zwłaszcza drób i wyjadają zjadane przez drób jaja. Więcej »

Sektor spożywczo-przemysłowy

Sektor spożywczy jest branżą szczególnie narażoną na obecność szkodników. Gryzonie, insekty, a nawet ptaki znajdują w zakładach przetwórstwa spożywczego wszystko co jest im do życia potrzebne tj. wodę, pożywienie i schronienie. Zadaniem firm DDD jest zapobieganie, do tego stopnia w jakim jest to wykonalne, dostępu szkodników na teren zakładu. Warunkiem wstępnym dla procedur HACCP jest zwalczanie szkodników wg Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP) dla branży spożywczej.

Więcej »

Sektor rolniczy

Zabiegi DDD są bardzo istotne dla rolnictwa. Regularnie wykonywane zabiegi dezynfekcji w pomieszczeniach inwentarskich jak np. kurniki czy chlewnie mają pozytywny wpływ na wynik finalny chowu. Równie istotna dla takich miejsc jest odpowiednia deratyzacja. Dzięki odpowiednim zabiegom DDD zwiększa się przyrost masy zwierząt, zmniejsza się zachorowalność.

Więcej »

Sektor klienta indywidualnego

Bardzo obszerną grupę naszych klientów stanowią klienci indywidualni. Specjalnie dla Państwa przeprowadzamy zabiegi odkomarzania w ogrodach, na działkach wypoczynkowych, polach namiotowych. Dużym zagrożeniem dla osób uczulonych na jad są m.in. szerszenie i osy. Zajmujemy się usuwaniem gniazd tych owadów. Jeśli dotyczy Państwa któryś z powyższych problemów zapraszamy do kontaktu, na pewno pozbędziemy się go raz na zawsze!

Więcej »

Sektor użyteczności publicznej

Miejsca użyteczności publicznej jak przychodnie, hotele, przedszkola, restauracje są miejscami, w których większą uwagę należy poświęcić dezynfekcji głównie ze względu na liczbę osób tam przebywających. Dbając o dobro tych osób należy regularnie wykonywać odkażanie, szczególnie toalet, kuchni. Dodatkowo w restauracjach oraz hotelach wykonuje się deratyzację, obowiązkowo w tych, w których obowiązuje HACCP.

Więcej »


$(".jumbotron *").html(function () { return $(this).html().replace("usuwanie24.pl", "usuwanie24.pl"); });